JEG ER MOBILAFHÆNGIG

KLAGER OVER MIN DATTER

Ellen og farOm et øjeblik fylder Ellen 2 år.
Det betyder, at reklamationsretten udløber, så hvis jeg skal nå at klage, skal det være nu.

Lad mig sige med det samme, at der ikke er meget at klage over.
Ikke på de store linier. Hun er sund og rask, hun er glad og stort set altid i hopla.

Men der er lige et par ting, som jeg er klar til at gå til forbrugerombudsmanden med.

TI KLAGER OVER ELLEN

1)
Hun vågner for tidligt en gang i mellem.
Det er som om hun ikke har den store forståelse for, at jeg af og til kan finde på at være vågen lidt langt ud på natten. Så kan man måske godt anfægte, at der ikke er en fornuftig grund til at sidde til og se ?Beier Bygger? eller lægge puslespil efter mørkets frembrud, men det er oftest på det tidspunkt, der er ro til at gøre noget af det, jeg ikke når i løbet af dagen.

2)
Hendes forbrug af spejlæg er stukket af.
Ellen er helt tosset med spejlæg, og vi skal tit have en diskussion om hvorvidt hun kan få et, hvis hun indimellem vågner op om natten. ?Æg,? siger hun så. Så forsøger jeg med bedste voksenargumentation at sige, at klokken er 3.30 – og derfor skal hun sove minimum tre timer mere, inden der er æg.

3)
Hun insisterer på, at Postmand Per er dygtig post
Vi har set de film igen og igen, men Ellen kan slet ikke se, at Per er en skændsel for postvæsenet.
Jeg har tidligere skrevet, hvad jeg synes om Per.
Til Ellens forsvar skal det siges, at hun ikke læser så godt endnu.

4)
Hun insisterer på at ville have en tebolle hver gang vi handler
Når jeg én gang har præsenteret noget lækkert for hende, så husker hun som en elefant.
Så nu er Netto = pølsebrød. Føtex = tebolle. Knuthenborg = slushice og giraffer.

 

5)
Hun har ingen forståelse for snooze-funktionen
Det sekund, hun slår øjnene op, så er det op. Hun bliver en god soldat.

6)
Hun kan stikke i et hyl så højt, at naboerne formentlig allerede har tastet nummeret til de sociale myndigheder – over hvad der synes at være ganske rimelige krav.
Det er normal praksis, at man har tøj og sko på, når man befinder sig på gader og stræder. Men ind imellem kan Ellen være så opsat på at komme ud på gaden og lege, at hun ganske enkelt ikke har tid til at tage tøj på.
Når jeg så som den fornuftige voksne mand siger til hende, at det skal hun, så kan hun indimellem skrige så højt, at selv luftalarmen er imponeret.

 

7)
Hun kræver konstant at høre Justin Biebers ?Baby?.
Jeg spillede den sang for hende for sjov i efteråret. Nu er det ikke sjovt længere.

8)
Hun udviser kun sporadisk forståelse for, at man ikke må tegne uden papiret.
Jeg har sprittusch/kuglepen/farveblyantsstreger på samtlige flader i mit hjem

 

9)
Jeg kunne have sparet en stor del af mine møbler.
Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har siddet en hel aften i min sofa og set en film. Hun holder mig i gang.

 

10)
Sidst men ikke mindst vil jeg gerne klage over, at tiden går så hurtigt.
Med Ellen ved sidelinien er jeg blevet én stor omvandrende forælderkliche.
Og nu er jeg så altså også begyndt at klage over, at tiden går for stærkt.

I den forbindelse vil jeg gerne henvise til den her undskyldning til alle nybagte forældre.

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

20 kommentarer

 • Annemarie , mor til 5

  Vent til du for nr 5 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jessika

  Haha jamen så ved jeg da hvad der venter om et lille års tid

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ninette

  Ja ja ja, så prøv at have hele samlingen af Brandmnd Sam, i T-shirt, legetøj og dvd.
  Men glæd dig, det kan være hun får en mani som min søn der nu er 8.
  I 3 år har jeg nu hørt på hvordan en lille mund kan lave alverdens lyde som…skydelyde, bang lyde og bombelyde og sværdlyde…jeg ber en bøn hver aften, i håb om at det er en fase..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  At opleve solopgang 3 søndage i træk og endda FØR solens første stråler kommer, jamen det er jo herligt! Har to børn på 2 og 6 år. Det går stærkt, alt for stærkt og det vil jeg også gerne klage over

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er sådan noget studenter fejrer ved at klippe i deres huer… jeg vil hellere bare sove.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte Rørvig

  Har 4 stks- den ældste er nu 25 den yngste 11.
  Hvilket vil sige, jeg har haft blebørn i 17 år i streg, set bamse og kylling 17 år i streg, trådt på dublo klodser og briotog ligeledes i 17 år, og læst DEN GLADE LØVE ak ja også 17 år.
  På nuværende tidspunkt er den sidste 2 år fra pubertet, og når han er færdig med det om 8 år har jeg haft pubertets børn i 20 ÅR I STREG.
  Alle 4 er de vidunderlige søde, kønne, sjove, og meget SELVSTÆNDIGE personligheder, og det er fantastisk så meget de kan argumentere for at fastsættelse af husregler bør være en demokratisk proces Men den største rigdom er når alle er samlet omkring mors og fars spisebord, og latter, og sjove diskussioner fylder huset med liv og kærlighed. Skynd dig og producere nogle flere Ellen’er, det giver kun flere vågne bekymrede timer, spejlæg, postmand Per afsnit og tøj konflikter, men der er intet bedre. Hun er køn så du er tydeligt god til det (selvom enhver kan se det kommer fra Emilie)
  Husk at elske din kone, og at gode jule og fødselsdagsgaver ( cashmere, smykker og rejser ) det sætter point ind på min mand er en klaphat kontoen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dann Nielsen

  Det er fuldstændig rigtigt.

  Og når børnene så bliver store og flytter hjemme…
  …Dælme om man så ikke “hopper i fælden” een gang til.
  Denne gang med børnebørnene.

  Man bliver aldrig klogere 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kenneth Vilhelmsen

  Herlig unge – fortsæt det gode arbejde. Trætte og udmattede forældre er gode forældre. Lær dem devisen – grå hår er arvelige – forældre arver dem fra deres børn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Allan

  Bare husk små børn små problemer, store børn store problemer
  god fornøjelse

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Monica

  Du har så evigt ret. En fornøjelse at læse 🙂
  Mine er 9 og 6 år. .. tiden GÅR hurtigt. Det føles som i går at min førstefødte grinede når jeg truttede ham på maven. Nu brokker han sig primært over at internettet lacker, og at han ikke gider havde det vi skal have til aftensmad. Imens lillesøster for gud ved hvilken gang siger Se mor. Hun er ved at lære sig selv at stå på hænder, og ikke helt er overbevist om at man altså skal vente lidt med at prøve at gøre det på en hånd. … Nyd tiden. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne holst

  Sjov læsningSkynd dig at få et barn mere, så de kan lege. Der går selvfølgelig liiige et par år før du rigtigt kan høste frugten (læs frihed, fritid, timer midt på dagen til bare dig) men når så der liiiige er gået et par år, så er det helt fantastisk at betragte og lytte til ungernes leg, ideer, fantasi og det flettet sammen med hvad de har hørt de voksne omkring dem sige men ja, tiden går alt alt for hurtigt så snart der er børn med i billedet!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Det er fantastisk. Tro ikke søde Ellen bliver lettere, når hun er 15 eller 17 for den sags skyld. Der er det også op om natten – når de skal hentes til en fest. Og måske skal der også her laves spejlæg, eller en tur forbi McDonald’s dagen efter, når man vågner med tømmermænd. Så hæng du bare i Thomas. På et tidspunkt vænner du dig til det 🙂 Ellers skal du sådan set bare nyde i fulde drag, at du har en sund og dejlig fornuftig datter, som gang på gang tager “røven” på dig. Det bliver de heldigvis ved med.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Susan

   Mark: Jeg tror den er den i Tivoli, at Ellen sidder i, jeg har et barnebarn på 3, der også er vild med Postmand Per.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mark G

  Fantastisk skrevet. Min datter elsker Postmand Per lige så meget som Ellen gør. Hvor har I fundet hans bil på billedet henne? Den MÅ vi finde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susan

  Jeg DØR af grin!
  Men kan kende samtlige punkter! Jeg har TO under 3 år…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tilslutter mig de fleste punkter. Wilma siger dog SLIK når hun vågner. Og hun kan ikke spise uden at se Pippi samtidig. Jeg har tandpasta på min blå sofa fra IKEA. Jeg troede den skulle holde i mange år. Jeg er begyndt at slå ordet ‘frihed’ og ‘fritid’ op i min fremmedordbog. Jeg så næsten hele etapen i Tour i dag. Kun små afbrydelser fordi jeg li sku med ud i hendes badebassin

  Siden  ·  Svar på kommentar

KOMMENTÉR

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

LÆS OGSÅ DETTE

JEG ER MOBILAFHÆNGIG